Flowers
  • Начало
  • Продукти
  • Новини
  • Добра практика
  • Видео
  • Поддръжка
  • Контакти





02-04-2014



Анализ на продажбите и АВС-анализ на ястията - нагледно и просто

В програмата StoreHouse са обновени помощните програми за аналитични отчети «Анализ на продажбите» и «ABC-анализ на ястията». Новите отчети са по-нагледни и улесняват собствениците и управителите на заведенията за обществено хранене при вземането на управленски решения, насочени към увеличаване доходите на ресторантите.
Отчетите «Анализ на продажбите» и «ABC-анализ на ястията» са удобни аналитични инструменти за оптимизиране на менюто и ценообразуването, дават възможността да се направи оценка на търсенето на отделните ястия, както и необходимостта от коригиране на цените им. Отчетите помагат и при вземането на решения, свързани с провеждане на маркетингови акции.  

Пример на отчет «Анализ на продажбите»

  • Код – Код на ястие

  • Наименование – наименование на ястие

  • Мерна ед.  – единица за измерване

  • Количество – количество реализирани порции ястия

  • Оборот – сумите от продажбите с включени отстъпки и надценки

  • Себестойност – себестойност на всички реализирани порции ястия

  • Себестойност 1 – себестойност на една порция

  • % Надценка – процент на надценка

  • Фудкост – аналитичен показател. Съотношението на себестойността към продажната цена на ястието

  • Марж – разлика между продажната цена и себестойността

  • Продажна цена – продажната цена на една порция

Отчетът се сортира по всяка от колоните на таблицата, както от по-голямо към по-малко, така и обратно.

Пример на отчет «ABC-анализ на ястията»

    • Код – Код на ястие

    • Наименование – наименование на ястие

    • Мерна ед.  – единица за измерване

    • Количество – количество реализирани порции ястия

    • Оборот – сумите от продажбите с включени отстъпки и надценки

    • Марж – разлика между продажната цена и себестойността

    • Продажна цена – продажната цена на една порция

    Промените са достъпни от версия StoreHouse 4.94.

Проект BG16RFOP002-2.089-1083-С01 на обща стойност 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско и 0 лв. национално съфинансиране, с начална дата 01.12.2021 и крайна дата 01.03.2022 г., е финансиран от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Copyright © 2018 UCS BALKAN. All rights Reserved | Софтуер и хардуер за ресторанти и хотели
София, кв. Лозенец, ул. Якубица №13-15, тел. 0700 8 90 80