UCS Bulgaria КЛЮЧОВО РЕШЕНИЕ ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС
ЗА КОМПАНИЯТА СЕРВИЗ И ПОДДРЪЖКА НАШИТЕ КЛИЕНТИ НАШИТЕ КООРДИНАТИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ОБОРУДВАНЕ
Софтуер за управление на хотел Софтуер за управление на ресторант Софтуер за управление на кинотеатри Софтуер за доставка на готова продукция Софтуер за управление на склад видео-презентации на програмни продукти


Касови станции

Работни терминали

Работният терминал - специализиран IBM PC – е съвместим компютър с четец за магнитни карти /с изключение на мобилните терминали/. Като използва терминала, сервитьорът вкарва поръчката в системата и изпраща сервиз-печата до подразделенията /кухня, бар/. Към терминала може да бъде инсталиран слип-принтер – в този случай сервитьорът може да извърши печат на предварителната сметка на клиента.

 

Терминалите биват три типа:

  • Терминали с въвеждане на поръчки от клавиатура. Включват: системен блок, VGA монитор и специална програмируема клавиатура

  • Терминали тип TouchScreen

  • Мобилни терминали

 

Фирма "UCS" предлагат следните типове терминали:

 

  

 

 

UCS POS 3
Този вариант - с кинескопен монитор и сензорна клавиатура - е на приемлива цена и е успял да се докаже на пазара. Използваните в дадената комплектация компоненти (9-инчов монитор и програмируема клавиатура) са издържали проверката на времето относно качеството си. Невисоката цена в съчетание с висока степен на надеждност прави от UCS POS 3 доста привлекателен вариант за работа както на касиерите, така и на сервитьорите.

Технически характеристики

 

  

 

 

R-Keeper 6100
R-Keeper 6100 съчетава компактност и ниска цена на традиционните „некомпютърни” касови апарати от една страна, и богата функционалност и визуализация, присъщи на съвременните POS-системи, от друга страна.
Независимо от малките си размери, този касов терминал има програмируема клавиатура, четец за магнитни карти и дисплей за купувача. Също така в състава на терминала влиза и фискален регистратор Меркурий MS-K с ширина на лентата 80 мм – като резултат клиентите на неголеми заведения за хранене могат да получат ясна и четлива сметка с разбивка по ястия.
Схемата на работа с този терминал е същата, както при обикновените терминали. В „Модула за въвеждане на данни”, влизащ в състава на R-Keeper 6100 и инсталиран на компютъра, се съставя менюто с цените и се саздават правата на служителите. Мениджърската част може да бъде една и съща за всички заведения, а също така и различна за всяко заведение поотделно. Предвидена е възможност за качване на резултатите от работата в отворен формат. Достатъчно е да има едно мениджърско място за попълване на справочниците, и можете да качите данните за продажбите и сами да разработите индивидуална схема за отчети. Технически характеристики

 

 


 

 

 

MiniPOS – Пълнофункционална POS-система с цветен сензорен екран, термопринтер, с компактен формат. Този терминал може с минимални разходи да реши въпросите за автоматизиране работата в кафета, ресторанти или пунктове за улична търговия.
Технически характеристики

 

  

 

 

AEGIS
Този модел представлява комбинация от системен блок UCS POS 3 – производство на UCS, Русия, и цветен течно-кристален сензорен екран – производство на FIRICH ENTERPRICES CO., LTD, Тайван. Екранът е течнокристален,с 12” „активна матрица”, с висока резолюция, голям ъгъл на виждане и отлична яркост, която помага на персонала при работа както в условия на полумрак, така и при ярка слънчева светлина. Подобен тип екрани нямат вредни излъчвания и трептения. Технически характеристики

 

  

 

 

Glaive
Новите терминали Glaive RT560 и Glaive RT665 притежават всички предимства на моноблоковите терминали: малките габарити позволяват терминалите да бъдат поставени дори на бара. Кутията е изработена от разтопен алуминий, което понижава риска от повреждане. Дънната платка, използвана при Glaive, не изисква допълнително охлаждане, което повишава надеждността на работа в тежки температурни условия. Течнокристалният екран с матрица 12” или 15” за Glaive RT560 и Glaive RT665 съответно, притежава голяма резолюция, голям ъгъл на виждане и отлична яркост, която помага на персонала при работа както в условия на полумрак, така и при ярка слънчева светлина. Цветът на моноблока е черен или сребрист.
Технически характеристики Моноблок Glaive RT 662 12'
Моноблок Glaive RT 665 15'

 

  

 

 

MegaPos
Новият терминал MegaPos MP-3275L представлява конструкция терминал с два 15” сензорни монитори /вторият монитор е опция/, с изключително универсално приложение. Практичен, безотказен и невероятно красив POS-терминал, предназначен за организиране работата на възловите касови места в ресторанти, хотели, театри. Конструкцията му е изработена от съвременна пластмаса, което, заедно с мощния вентилатор за охлаждане, е предпоставка за продължителна и надеждна работа в най-тежки условия. MegaPos има стандартни интерфейси за включване на периферийни устройства.
Като правило, прилагането на този тип терминали е свързано с желанието на собствениците на заведенията да повишават нивото на обслужване на своите клиенти, особено в заведенията за бързо хранене. Ако по-рано при поръчка клиентът можеше да види само името на съответното ястие и цената му на дисплея, то сега, при наличието на втори монитор, обърнат към клиента, има възможност да бъде показана значително по-подробна информация относно поръчката. Цвят на моноблока – черен.
Технически характеристики Моноблок MegaPos MP-3275L

 

 


 

 

 

 

Моноблок Kitchen Монитор 15" (стенен)
Сензорен терминал, предназначен за инсталиране на стена. Има процесор с ниско потребление на електроенергия, съответства на всички стандарти VESA. Блок на захранване – външен. Цвят на моноблока - черен или сребрист. Технически характеристики Моноблок Kitchen Монитор 15"

 

HP iPAQ 214

 


 

 

 

 

 

Мобилни терминали
За работата на мобилните терминали на сервитьора се изисква следното оборудване:
- Компютър под Windows XP;
- Една или няколко точки за достъп към WiFi;
- Няколко Pocket-а PC WiFi. Например: Symbol Technologies MC50 Nav, IPAQ 24 серия с английски драйвър, IPAQ HP 214, Dell Axim 51V, IPAQ 37-15, 19-50F, 47-00.
Точката за достъп към WiFi представлява продължение на обичайния кабелен Ethernet на радиовълна като носител на сигнала. За работа на WiFi са необходими Radio Ethernet мрежови карти и точка(и) за достъп (access point) за преход към кабелен Ethernet. Точките за достъп могат да бъдат програмни или апаратни. Програмната точка за достъп представлява PC c Radio Ethernet и Ethernet мрежови карти и програмно обезпечение. Апаратната точка за достъп представлява радио-хъб, което се включва в мрежата като обикновено мрежово устройство.

 

Symbol Technologies MC50 Nav

 


 

 

 

 

 

Обхватът на Radio Ethernet при пряка видимост и в добри метеорологични условия е 550 метра. Обхватът на действие в помещението, в което работи мобилният терминал, зависи до голяма степен от вида на препятствията в това помещение. По свойства съответства приблизително на радио-телефон 2.4G, а може да бъде и с по-добри показатели, тъй като протоколът за обмен на данни предполага проверка и корекция на грешки.
Ако помещението е много голямо или има радио-непрозрачни прегради в зоната на пряка видимост, в този случай към избора на радио-хъб трябва да се подходи много внимателно. Не всички видове радио-хъб поддържат всички конфигурации в базовата доставка. Има случаи, при които за радио-хъба трябва да се купува допълнително микрокод за обезпечение на bridging-а – режим, при който един участък от мрежата чрез два радио-хъба става видим на друг участък.
Описание на технологиията

 

Назад


Фотогалерия
Софтуер за ресторант и хотел
поща

Ltd. 2004
Софтуер и хардуер за ресторанти и хотели
София, кв. Лозенец, ул. Якубица №13-15