UCS Bulgaria КЛЮЧОВО РЕШЕНИЕ ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС
ЗА КОМПАНИЯТА СЕРВИЗ И ПОДДРЪЖКА НАШИТЕ КЛИЕНТИ НАШИТЕ КООРДИНАТИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ОБОРУДВАНЕ
Софтуер за управление на хотел Софтуер за управление на ресторант Софтуер за управление на кинотеатри Софтуер за доставка на готова продукция Софтуер за управление на склад видео-презентации на програмни продукти


Станция на сервитьора

     Работното място на сервитьора (станцията на сервитьора), е специализиран IBM PC - съвместим компютър с четец на магнитни карти (освен преносимите терминали). Използвайки станцията, сервитьорът внася поръчка в системата, изпраща сервиз-печат към подразделенията (кухня, бар). Към станцията може да бъде включен слип-принтер. В такъв случай сервитьорът има възможност да изпълнява предварителен печат на сметката на клиента.
Станциите на сервитьора могат да бъдат три типа:

  Станция на сервитьора с клавиатурно въвеждане. Представлява системен блок, VGA монитор и специална програмируема клавиатура.
  Станция на сервитьора тип TouchScreen. Работата с клавиатурата при станциите от дадения тип е заменена.
 
Преносими терминали - Преносим бележник на сервитьора

Фирма "UCS" предлага следните видове станции на сервитьора:

 
  TOUCH-SCREEN Robot POS
В следствие на снижаването на цените на течно-кристалните (LCD) монитори и сензорни, реагиращи на докосване с пръст (TOUCH) панели, все по-широко разпространение в ресторантите получава технологията «TOUCH-SCREEN». Сервитьорските и касови станции, работещи на тази безклавиатурна технология, притежават редица предимства.

  Partner PT-3000
Терминал с компактно изпълнение, а възможността за настенно закрепване позволява да отделите терминала от зоната на потенциалните повреждания (разливане на напитки, падане на тежки предмети). Моноблоковото изпълнение притежава важно техническо предимство: количеството кабели за съединение с външни устройства при тях е значително по-малко, което повишава надеждността на системата.
 
 
  Gladius – 610
Моделът Gladius-610 притежава висока надеждност при умерена цена. Тъй като това е моноблок, той е по-компактен, което е немаловажно при ограничено пространство. Корпусът е излят от полиран алуминий и гарантира висока здравина. Външният вид и двата варианта на цветно изпълнение (тъмен и сребрист) позволяват на дадения модел да се впише в интериора практически на всеки ресторант.
  AEGIS
Даденият модел представлява комбинация от системен блока UCS и цветен сензорен екран от течни кристали (производство - FIRICH ENTERPRICES CO., LTD (Тайван)). Екранът от течни кристали с голяма 12-инчова "активна матрица", използван в този вариант, притежава висока резолюция, голям ъгъл на видимост, великолепна яркост, което помага в работата на персонала, както при полумрак, така и при ярка слънчева светлина.
 
 
  UCS POS 3
Този вариант - с кинескопен монитор и сензорна клавиатура - е на приемлива цена и е успял да се докаже на пазара. Използваните в дадената комплектация компоненти (9-инчов монитор и програмируема клавиатура) са претърпели проверката на времето за качество. Невисоката цена в съчетание с висока степен на надеждност прави от UCS POS 3 доста привлекателен вариант за сервитьорска станция.
  Конфигурация на базата на мобилни бележници на сервитьора включва в себе си преносими терминали, базирани на Windows CE компютри (Pocket PC), Radio Ethernet устройства за връзка на преносими терминали и стационарни компоненти на системата, сървъри на базата PC.
Radio Ethernet представлява продължение на обичайния кабелен Ethernet на радиовълна като носител на сигнала. За работа на Radio Ethernet са необходими Radio Ethernet мрежови карти и точка(и) за достъп (access point) за преход в кабелен Ethernet.
 
 
  CASSIOPEIA
Конфигурации на база на мобилни бележници на сервитьора.
При вземане на решение за използване на преносими терминали, немаловажен фактор е формирането на имиджа на заведението, използващо технологията.
В ресторант, интериорът на който е подчинен на определена идея, използването на предмети със съвременен дизайн (терминали на касиера или сервитьора), може да не е желателно. И ако например касовият модул може да бъде разположен в отделено помещение, то отдалечаването от залата на стационарния терминал ще се отрази негативно на скоростта на обслужване на посетителите. В този случай най-целесъобразно би било използването на преносими терминали на сервитьора.
     

      Ако Вие не можете да определите избора си, посетете ни на място, и Вие ще можете да се запознаете отблизо с желания от Вас модел.

Назад


Фотогалерия
Софтуер за ресторант и хотел
поща

Ltd. 2004
Софтуер и хардуер за ресторанти и хотели
София, кв. Лозенец, ул. Якубица №13-15